Rubriky
Kontakt

e-mail:
crs.zavody.polozena@seznam.cz

Miroslav Poupa
(mob.: +420 736 672 293)

 

1. ročník Krajského přeboru SÚS v lovu ryb na položenou – představení závodního úseku

 

plakát-náhled

Termín konání 1. ročníku Krajského přeboru SÚS v lovu ryb na položenou se kvapem blíží, proto bychom Vám rádi představili úsek řeky, ve kterém se tyto závody odehrají.

Samotná soutěž se bude odehrávat na řece Labi, konkrétně na revíru Labe 18 – 411 050. Část řeky pro závodní klání je vytyčena přibližně mezi říčními kilometry 865,1 až 862,6 (viz přiložená mapka).

1

Celý závodní úsek bude rozdělen na dva sektory A (M-carp) a B (Rapid). V každém sektoru je plánováno 10 lovných míst, jejichž šířka se pohybuje kolem 100 m. V oblasti celého závodního prostoru budou pro závodníky vhodně rozmístěny mobilní toalety.

Po dobu závodu nebude nikomu umožněno odjíždět či vjíždět do prostoru závodních sektorů (vyjma pořadatelů), aby se zamezilo možným dohadům, týkajícím se přivážení ryb. Všechny automobily závodníků budou hromadně zaparkovány ve vyhrazeném prostoru, který bude po celou dobu závodu hlídán, tak aby nedošlo k vykradení, poškození či odcizení vozidel.

Podjezí revíru 411 050

                                 Popis závodního úseku

Samotný úsek i termín závodu byl pořadatelem zvolen zcela úmyslně, a to z důvodu, že existuje v tomto místě a čase reálný předpoklad dosažení dobrých úlovků.

Z přiložené mapky je patrné, že část sektoru A se nachází v podjezí, kde se v tomto období nechají ulovit kapři slušné velikosti.

Druhá část lovných míst sektoru A se nachází v nadějné oblasti výtoku z plavební komory.

Sektor B se nachází nad a v oblasti výtoku z Probošťských jezer (pozor – v samotném výtoku nebo jezerech nebude v rámci regulí závodu povoleno lovit!). I 3tato část řeky by mohla do průběhu závodu výrazně promluvit.

Rybařina je nevyzpytatelným koníčkem a o lovu kaprů to platí dvojnásob. Místa, která se před začátkem závodů zdají být tuctová, mohou překvapit, a naopak nadějné fleky mohu úplně vyhořet.  Velmi bude samozřejmě záležet na umu samotných rybářů i náklonnosti sv. Petra. Nechme překvapit a držme všem palce!

Jan Přikryl

Průměrná známka: 3,00